Als je me op instagram volgt zie je dat ik iedere dag mn dag begin met verbinden. Ik ga, als ik tijd heb, naar het park bij mij om de hoek en neem daar de tijd om mezelf te verbinden.

Vroeger deed ik niet anders. Ik nam iedere avond een uur de tijd om te “zijn” en iedere ochtend werd ik daardoor zen wakker. Door het (over)leven wat tussendoor kwam is dat in de vergetelheid geraakt. Gek he? Want ik voelde me er méga goed door. En toch stop ik er dan mee. 

En dat besefte ik

Nu kan ik heel lang bezig gaan zijn met waarom ik ermee ben gestopt, of ik ga het gewoon doen. En zo geschiedde het. Ik heb het op vakantie weer opgepakt. Toen ik om 6.00 wakker was en ik niet meer kon of wilde slapen en niet in bed wilde blijven.

“Wat er toen gebeurde was dat ik ineens weer die verbinding kon maken”

Vanaf de tweede ochtend en ik om 6.00 wakker was en iedereen nog sliep sneakte ik aan de achterkant van het huisje via de schuifpui, naar mijn ligstoel en kussentje die ik meesleepte en aan het watertje ging zitten met een klein watervalletje, midden in het bos, in Limburg.

Wat er toen gebeurde was dat ik ineens weer die verbinding kon maken die ik ooit bewust maakte. Een diepe rust en vrede die over mij heen viel. Een gevoel van zingeving, dankbaarbaarheid en blijheid. Ik besloot om dat niet meer los te laten en I practice what I preach. 

mijn doel

Zoals ik t nu schrijf denk ik; Alleen deze schetsing van hoe t eruit zag zorgt al voor een gevoel van verbinding. Althans, heb ik dan. Maar dat is misschien omdat ik er zelf was haha!


Mijn doel is altijd rust of vrede. Wat ik ook deed aan zelfontwikkeling, healing en verbinden, mijn doel was rust en vrede. En dat is me, ondanks dat ik er zo nu en dan uitvlieg, gelukt. Ik weet dat het mij niet aan is komen waaien. Je moet er wel iets voor doen. En eigenwaarde opbouwen is er 1 van. Eigenwaarde staat gelijk aan je zelfbeeld en hoe hoger dat die eigenwaarde is of wordt, hoe makkelijker het maken van verbinding wordt. In de besloten facebookgroep ben ik daar live over gegaan en de video staat nu in de groep. Misschien leuk om te kijken.

Ik ben benieuwd naar jouw momentje. Wat doe jij om te verbinden? Reageer hieronder. 

 

Mariska
×