Vangnet traject

Voor de bewuste ouder die veiligheid wilt bieden aan zijn of haar kind

Herprogrammeer je basis
en word het vangnet voor jouw kind

Start 14 februari 2022

Een kind heeft het nodig dat je er voor hem bent. Maar zo makkelijk is dat als drukke moeder meestal niet. Want: je partner, of ex-partner, je werk, je huishouden, het broertje of zusje, ouders, vrienden..ow ja…en jij, komen allemaal tussendoor. Dit is in de basis niet erg. Maar voordat je het door hebt zit je in je hoofd, schreeuw je sneller, loop je te twijfelen, voel je onzekerheden  en ga je ervan uit dat het niet goed genoeg is wat je doet. En daar sluimerend op de achtergrond is schuldgevoel altijd aanwezig.

En dan de andere kant..De stilte en vrede die diep in jou zit. De stilte waarin je niet oordeelt, verwijt of angst ervaart. Waarin jij een constante energiebron hebt zitten die jou laat verbinden met je kind zonder jouw pijn over te brengen. De stilte waarin je ziet dat je kind zich naar je opent, zich ontspant en meer plezier gaat ervaren omdat JIJ er voor hem kan zijn, dat is werkelijk goud waard.

 

Zeker in deze tijd met alle maatregelen.
Dit heb je niet geleerd thuis of op school

 

MARISKA laat jou ervaren hoe het is om in verbinding te zijn met jezelf, te landen, te voelen en die veiligheid te CREËREN. waardoor je kinderen zich kunnen openen en dit zelf gaan leren waardoor ze het naar jou terugspiegelen 

ERvaar jij nu:

Te weinig tijd voor jezelf

Vermoeidheid

Dat je meer uit jouw kinderen kunt halen

Wil je meer gerichte aandacht voor je kinderen

Irritaties omdat…(vul zelf maar in)

Loop je in of door het moederschap heel snel leeg

Ben je snel overprikkeld en daardoor vaak sjagerijnig 

Dat je momenten hebt dat je knakt

Dat dicht bij jezelf blijven en rust bewaren heel lastig is ook al ben je er bewust mee bezig

Dat je kinderen meer de “baas” zijn dan jij

Dat school, feestjes en soms vriendjes voor overprikkeling zorgen bij je kinderen

Een schuldgevoel omdat jij je kinderen meer wilt bieden dan dat je nu geeft?

En het geduld van een klein kind

Dit alles en nog veel meer onbenoemde herkenbare situaties en gevoelens waar je nu tegenaan loopt, zijn het recept voor onrust en onvrede. Er ligt zo een andere wereld op jou te wachten. Ben je er al klaar voor? 

Ik wil je graag nog bedanken voor de omkeer in mijn leven. Ik ben veel sterker en wordt steeds sterker. Allemaal door te zakken en daardoor bij mezelf te blijven. Ik zat op misschien wel het diepste punt van mijn leven toen jij voorbij kwam. Je raakte zo veel bij mij en ik wist dat ik jouw half jaartraject moest doen. Het heeft mijn leven totaal veranderd. Het is, zo als ik eerder al zei, op een veel diepere manier bij jezelf thuiskomen dan wat je ooit hebt ervaren bij iets anders. Ik durf zelfs te beweren dat geen enkele therapie hier zelfs tegenop kan.
 Mariska, Ik wist dat ik bij jou aan het juiste adres was.
Zo dankbaar wat jij voor mij en mijn gezin hebt betekent. Ik heb mijn zoon al heel lang niet zo blij en open meegemaakt! Dank je wel vanuit mijn hart

Paulien (41)

BE THE MOTHER

You want to be

Ik ben ervan overtuigd dat als ik dit niet toepas, ik finaal leegloop. Ik daardoor niet de moeder ben die ik diep van binnen wil zijn. Ik niet de leuke aanspreekbare partner ben die ik wil zijn. En geen energie meer over heb, omdat ik liever op de bank hang, voor de simpele dingen zoals koken, wegduik en meer vermoeid en sjagerijnig ben dan blij en in rust. Waarna ik me ook weer mega schuldig voel. Echt! Weet niet hoe het met jou zit maaruh…Been there, done that. Ik kan en wil niet meer anders leven. Waar ik het in eerste instantie voor de kinderen deed, kwam ik erachter dat mijn eigen leven net zo belangrijk is. Misschien zelfs belangrijker. Want als ik zie wat het voor mijn kinderen heeft betekent door dit toe te passen, dan zou ik nooit maar dan ook nooit meer anders willen. En het mooiste aan zo leven? Mijn kinderen hebben het als voorbeeld en leren dit ook. En dat krijg ik terug gespiegeld. En het tweede mooiste? Het is te leren. Want ik kan het ook!

BEDENKINGEN

Ik doe het zelf

Toen ik net aan deze reis begon dacht mijn eigen wijze ‘ikje’: “Dat ga ik zelf eens even regelen. “Uh-uh”, die kwam van een koude kermis thuis. Want in m’n eentje had ik geen nieuwe input. Ik had nog steeds dezelfde omgeving. Dezelfde patronen. En dezelfde gedachten. Want weet je wat ik miste? Een spiegel en support van iemand die het voorleefde. Ik was mij niet bewust van wat er speelde en miste kennis en heel belangrijk! Er was ook niet niemand die dat aanwakkerde en mij kon laten voelen wat ik hoorde te voelen. Dus na verloop van tijd (lees een week ofzo?) ebte al deze kennis en tools weer weg en deed ik precies wat ik altijd deed. En liep ik keihard tegen mijzelf aan. Resultaat?: Kinderen die mij lieten zien dat ik niet lekker in mn vel zat.

Ook was het de tijd die ik er in moest steken maar bovenal: HET DOEN. Mijn overlevingssysteem wil namelijk zelden veranderen. Want dat betekent in mijn hoofd ‘gevaar’. Zelfs al had ik de zekerheid al ervaren dat het veilig is, zegt mijn controlekamer: “nee nee, blijf maar doen wat je altijd deed.”. Het toepassen en die stilte iedere dag in mezelf oproepen was een drempel maar alleen lukte dat al helemaal niet.

 

The capacity to learn is a gift.
The ability to learn is a skill.
The willingness to learn is a choice

Pluspunten van in de leer gaan

Dé reden om dit samen te doen is de verbinding die je maakt. Ik ben ervan overtuigd dat wanneer jij je niet alleen voelt, jij sneller groeit en meer stappen kan zetten dan in je eentje. Ik geloof in de kracht van samen, van coachen en gecoached worden. Ik wéét dat wanneer jij het niet alleen doet, je groei zal versnellen en dat het langer aangaan van een verbinding ervoor zorgt dat het het nieuwe patroon wat je in je hersenen opbouwt, dieper in slijt.

Het leren om dicht bij jezelf blijven zorgt ervoor dat je de veiligheid gaat voelen. Omdat je overtuigd raakt van hoe fijn het is. Zodat het normaal wordt en je iedere dag opnieuw kunt kiezen voor jezelf en je eigen fijne en warme energie. En wat is er fijner dan dit oefenen met mensen die ook hier mee bezig zijn?

Ik weet door mijn ervaring met groepen dat een supportgroep bijzonder is omdat iedereen in hetzelfde schuitje zit. Iedereen is lerende. Er is een openheid omdat er veiligheid binnen in de groep is. Je kunt van, door en met elkaar leren en daardoor sneller groeien. Je inspireert elkaar, je deelt, je zoekt, als je in een put zit is er een complete moedergroep die jou ondersteunt. 

MIJN HANDREIKING

Zelf maar niet alleen

Door mijn invoelende vermogen, coaching en healingtechniek die uniek is, kan ik jou in een hele korte tijd laten voelen en ervaren hoe het is om bij jezelf te zijn zonder angst. Dit is een techniek waar ik jaren over heb gedaan om die te ontwikkelen en zó effectief is dat het effect levenslang is.
Daarnaast ben ik iedere dag bezig met het “zijn” door te zakken en het toe te passen. Ik heb alle kennis verzameld die nodig is om dit tot een blijvende en geautomatiseerde staat van ‘zijn’ te laten groeien. Dit heb ik vormgegeven in een mooi werkboek en de livesessies die je krijgt.  

 

Hoe werkt het 

Wat je gaat leren is om dicht bij jezelf te blijven. Je hoofd, je controlekamer is nu een plek die veel bezig is met het verleden of met de toekomst. Oude patronen gebouwd op emoties en overtuigingen waren toen handig voor een korte periode om bepaalde situaties te overleven. Als je ze echter nooit hebt afgeleerd sta je in standje overleving. Standje leven is iets wat je van kinds af aan niet hebt geleerd. Er was simpelweg geen ruimte voor bij onze ouders. Zodra jij dit jezelf gunt en aanleert kunnen je kinderen het jou afkijken. Ik heb mijn kennis tot verbinden in een werkboek van 6 hoofdstukken gezet, die jou gaan helpen om die oude blokkades op te gaan ruimen en zal jou met veel live momenten inspireren om te zakken.

Healing

CHANGE YOUR REALITY

Shout out to women who are recovering from trauma but still showing up for life.

“Ik bedacht me gisteren hoe relaxt het begin van ons schooljaar is dit keer. Mijn dochter kan zo nerveus zijn en was dit keer helemaal NIET nerveus. Ze is enorm gegroeid, maar toen besefte ik me, dat ik zelf ook gegroeid ben. Woensdag was onze eerste schooldag en ik was compleet overprikkeld van alle gesprekken en speelafspraakjes. Ik heb woensdagavond de technieken gedaan. En vrijdag voelde ik zelf onoverwinnelijk op het schoolplein, ik dacht kom maar op! Zo fijn.

Marjolein (38)

“Ik ben sinds onze sessie en de opdracht dinsdag iedere dag regelmatig aan het zakken. Heb niet meer geschreeuwd, de kinderen zijn lief, heb amper boos hoeven worden. Ik ben rustiger, kan de dag meer laten kabbelen, kijk veeeel minder op m’n telefoon, bemoei me minder met ruzies tussen de kinderen. Ik ben ook liever voor mezelf, zeg stop tegen malende gedachten. Bizar dat dit zo snel gaat en zo bijzonder sterk werkt”

Joyce (33) 

Wauw Mariska, dankzij deze training kan ik er écht écht zijn voor mijn kinderen. Ook al lukt dat nog niet hele dagen, ik voel gewoon dat het in mij zit en ik zie dat terug aan de kinderen en hun gedrag. Ze doen zonder strijd wat ik van ze vraag, gaan zonder morren naar bed, eten genoeg en het huiswerk wordt, wel met een beetje strubbelingen, gemaakt. Maar weet je wat het allergaafste is? Dat ik mezelf enorm goed voel. Als een sprankelende deerne haha!

Esther (36)

Bewust en bezield er voor je kind zijn: Het vangnet traject

Klaar om het vangnet te zijn

 

Dit levert het jou op:

Je hebt geleerd om controle te nemen over jouw gevoel, gedachten en energielevel 

Diep(er) contact met je kind ervaren omdat je een vangnet bent

Jezelf tot rust kunnen brengen als het júist emotioneel of intens wordt

Je gevoel van eigenwaarde, zelfliefde, zelfvertrouwen is gegroeid waardoor je achter je grenzen kunt staan

Innerlijke rust door veiligheid omdat je eigenwaarde is gegroeid en je zelfliefde geopend

Je relatie met je (ex)partner opent en verzacht waardoor er in je gezin harmonie kan ontstaan

Hét vangnet te worden en de veiligheid te bieden die je wilt zijn voor je kind

Dit alles ben je dan als spiegel voor je kind dus je kind ervaart in zijn gevoel:

“Hey! Ik durf die stap te zetten”

Ik kan “spelen” zonder mijn hoofd die vol zit

Ik mag kiezen voor mezelf

Ik hoor die opmerking maar voel m niet

En ik kan echte ontspanning pakken

Jij gaat de zomer, samen met je kinderen, ontspannen in

samen met je kind ontspannen de zomer in

Word het vangnet

VANGNET GROEPSTRAJECT

Drie maanden

Van  597 euro

voor: 497 euro

Online leeromgeving ‘Opvoeden vanuit verbinding

Besloten facebookcommunity

Live groeps ervaringsdag (verbinding ervaren)

Super waardevolle Bonus

* “Rustweek” waar je na aanmelding meteen mee kunt beginnen

* 1:1 sessie

Hoe het werkt:
Stap 1
Zodra je ‘ja’ hebt gezegd en de eerste betaling is ontvangen, ontvang je een welkomstmail waarin de informatie staat over het vangnettraject en de link naar de facebookgroep

Stap 2
We plannen de 1 op 1 sessies in. De sessies zijn een combinatie van coaching en healing maar de basis is altijd zakken. Je gaat ervaren hoe het is om bij jezelf te zijn en weten hoe het is van overleven naar leven te schakelen.  Van daaruit kun je groeien naar rust en ontspanning. 

Stap 3
Let’s start!

 

Ik voel me veel rustiger en niet zo onzeker meer. Dat geeft veel ruimte. Ik merk dat ik minder moeite heb om mijn grenzen te bewaken. Zo heb ik het contact met mijn mijn moeder weer op kunnen pakken na 2 jaar. Fantastisch hoe dat werkt als je geen lading of spanning meer met je meedraagt. Ook kan ik door het traject veel meer en makkelijker loslaten. En zie ik dat mijn kind daardoor zelf ruimte pakt, een bruisend sociaal leven heeft en veel meer zijn zelfoplossende vermogen gebruikt!

Anna (43)

jouw traject heeft me alles gebracht voor mijn kinderen, mijn relatie en mijn werk.
We hebben meer inkomsten dan ooit, mijn relatie is bloeiender dan ooit en mijn kinderen zijn open. Dit is meer dan ik ooit had durven dromen. ik ben een gelukkig mens.

Catharina (34)

“Iedereen zou jouw traject moeten volgen en op scholen zouden kinderen dit moeten leren, dat geloof ik echt! Wat zou de mensheid zich dan beter voelen met alle mooie dingen die daaruit voortkomen”.

Charlotte (32)

Eindelijk! Eindelijk kan ik zonder boos te worden op mijn kinderen, mijn grenzen aangeven. Mijn leven is zo anders sinds ik dit heb geleerd. Mijn relatie, mijn dagindeling, zelfs mijn werk heb ik omgegooid omdat ik aan alles voelde dat dat beter was voor mezelf maar ik durfde het nu ook! Mega dankbaar!

Janet (32)

“De rust die ik nu voel maar ook kan sturen is zoveel goud waard! Echt..ik wist niet dat dit kon. Ik houd zoveel van mezelf dat ik aan mijn kinderen zie dat zij ook van zichzelf aan het houden zijn. Veel dank voor wat jij brengt lieve Mariska”

Miranda (39)

BEZWAREN

Veel gestelde vragen

Hoe ver moet ik rijden?
Alle livedagen zijn in Middelburg. De 1 op 1 sessies zijn in principe online, maar als je langs wilt komen is dat ook een optie.
De calls zijn in de facebookgroep.
Ik heb nu geen geld.

Misschien is een consult voor jou een optie, of de online cursus: ‘rust voor rennende moeders’ 

Moet ik de opdrachten delen in de facebookgroep?

Nee niets moet. Voor je eigen proces is het mooi om te zien als je het terugleest en ik kan je feedback geven. 

Hoeveel tijd kost het?
Ongeveer een uur per week ben je gemiddeld bezig met de opdrachten
En qua persoonlijke ontwikkeling houdt het nooit op. 
Ik heb geen tijd!
Als dat is wat je gelooft, dan klopt dat. Dan zou ik er ook zeker niet aan mee doen. Tenzij je weet dat je tijd moet maken en dat dus ook gaat doen, dan ben ik de eerste die jou aanspoort!
Ik wil er niet teveel aandacht aan besteden.
Aandacht is het begin van de weg naar jezelf.  Als je geen tijd of aandacht wilt besteden aan jouw proces, dan raad ik je af om niet eraan te beginnen. Besef je dat het probleem wat je hebt, opgelost wordt door aandacht te hebben voor de oplossing? Welkom!
×