Vorige week was er een vrouw die me vroeg: “Hoe blijf ik nou in verbinding?, hoe herinner ik mezelf hieraan?” 

Herken jij jezelf hierin? Of lukt het je überhaupt om te zakken?

Gezakt blijven of jezelf eraan herinneren is een ongoing proces wat nooit stopt totdat je sterft. Dat is omdat 5 procent van wat je doet bewust is en de overige 95 procent onbewust. Voor het gezakt zijn is aandacht nodig. Dat doe je, zeker in het begin, niet even tussendoor.

 

Aandacht
Mindset
Geloof

Zijn een aantal basis”regels” en onder andere is hier het antwoord ook te vinden. In aandacht. Jouw aandacht is nodig om bewust te zijn van wat er in jouw lijf en gevoel gebeurt. Hoe je denkt. Wat je doet. Wat er om je heen gebeurt en hoe je hier op reageert. Alleen dan kun je naar een flow toe waarbij je ook in “donkere” dagen naar rust toe kunt.

Maar niet alleen aandacht. Mindset; hoe je denkt en wat je denkt over jezelf hebben een enorme impact op je gevoelswereld. 

En daarnaast is er geloof. Het diepere geloof dat alles energie is,  je een bezield wezen bent en wat je over jezelf denkt is essentieel om gezakt te kunnen blijven. 

Wat geloof jij?

Geloof is essentieel om in verbinding met jezelf te blijven. Het heeft geen zin om te zakken en te verbinden als je heel sceptisch bent en vooral wetenschappelijk bent ingesteld. Dan werk je met je eigen weerstand. 

Geloof is gebaseerd op een overtuiging dat er meer is tussen hemel en aarde. Dit is allemaal niet zichtbaar en tastbaar maar wel voelbaar.

In deze korte video van 2 minuten leg ik er meer over uit.

Laat gerust een reactie achter hieronder het blog of onder de video.

 

Mariska

 

×