Als deze titel je aanspreekt dan herken je vast dat je meer geeft dan neemt. Dat je altijd bezig bent met hoe de ander zich voelt. En dan dagelijks momenten hebt dat je je leeg of moe voelt.

Ik vind dat logisch. Omdat je een gevoelsmens bent en precies voelt wat de ander nodig heeft om gelukkig te zijn. En toevallig heb jij datgene wat ze nodig hebben allemaal in jouw rugzakje zitten. En dit doe je al misschien wel de helft van je leven. Of wat? Misschien wel heel je leven al. Maar op zich kon je het allemaal wel volhouden.

Toen kreeg je kinderen

Er gebeuren een aantal dingen als je moeder wordt. Alles wat ik hiervoor heb beschreven wordt versterkt. Omdat je  het nu écht niet meer voor jezelf doet maar alleen maar aan je kind denkt en aan zijn of haar geluk. Dit komt omdat je hart buiten jezelf komt te liggen. Je kind is je wandelende hart. Ena ls jouw kind pijn heeft of ongemak of ongelukkig is, wordt jij ten diepste gekwetst. En wil je dat oplossen. Superfijn voor je kind omdat hij zo een enorme overlevingskans heeft.

“Je geeft je kind volle borden maar neemt zelf genoegen met kruimels”

En dan komt op een dag de man met de hamer. Bij sommige als hun kind 8 weken is. Bij anderen nadat ze jongste op school zit. Je wordt maar niet uitgerust en kunt niet zoveel meer hebben van je kind en al helemaal niet meer van je partner en voelt je daar weer schuldig over. Waardoor je steeds voelt en weet; ik wil, kan en moet iets anders maar weet niet hoe!

En wat leer je je kind dan?

Ondertussen geef je je kind volle borden en neemt genoegen met kruimels. En dat is wat je je kind ook leert. Om zoveel te geven zonder jezelf te voeden en te verzorgen. En dat wil je ook niet.

Hoe dan

Ik geef je drie tips om te beginnen om meer aandacht voor jezelf te hebben en dus van jezelf te houden.

1: Pas je voeding aan. Eet gluten-, suiker-, en lactose vrij. Zonder e-nrs en biologisch. Dit komt neer op een oerdieet van groenten, fruit, noten, pitten, zaden, vlees, vis en eieren. Al jouw cellen fysiek worden gevoed door voeding die leeft. Alles wat niet leeft of heeft geleefd zal jou ook niet voeden. Enkel vullen en aan-, of opjagen. Op het moment dat jouw energie toe gaat nemen binnen ongeveer 2 weken als je zo gaat eten, je beter slaapt, je huid rustig wordt en je blijheid groeit door de stofjes in je lichaam die weer “aan”gaan, ga je dit werkelijk ook willen. En dus meer aandacht besteden aan jou en daardoor weer kunnen spelen met je kind zonder frustratie of vermoeidheid.

2: Bouw je eigenwaarde op. Wat jij gelooft is waar. Als jij gelooft dat je het kan. Dat je mag. Dat je niks moet en het wel doet zonder dat gevoel van moeten. Is je energie hoog en onverwoestbaar. Geloof je het tegenovergestelde is er altijd de saboterende gedachte. En zal je afhaken, nooit beginnen en niet bereiken wat je wilt. Door je af te vragen waarom je doet wat je doet begin je hier meteen mee. Als je weet waarom je doet wat je doet, dus inzicht krijgt in je eigen handelingen, zal je groeien en je iedere dag een stukje beter voelen totdat je beseft: “heej ik ben er.”

3: Leer om naar je gevoel te gaan. Om niet te knokken, vechten of bevriezen in je gevoel. Door te mediteren, door de natuur in te gaan. Door te huilen en door te vergeven. Als er iets is wat ik iedere vrouw laat doen die bij me komt als ze niet verder komt, is het voelen. Omdat je heus wel kent dat je gezien, gehoord en begrepen wilt worden. Maar als je volwassen bent, begint dat  écht werkelijk bij jezelf. En vanuit daar help ik iedere vrouw terug naar haarzelf. Ik geloof dat ook jij dat kunt. Met of zonder hulp.

Liefs,

Mariska
×